Grøn ærtesuppe med chorizopølse

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Chorizopølse
300 g
Store løg
2 stk.
Kraftig grøntsagsbouillon
1 liter
Frosne ærter
500 g
Gulerod
1 stk.
Bagekartoffel
1 stk.
Møllerens gule ærter
2 dl
Sødmælk
2 dl
Cayennepeber
½ tsk.
Salt
Sort peber
Brøndkarse

Klargør grøntsagerne og skær det ene løg, gulerod og kartoffel i mindre tern.
Kom dem i en gryde sammen med bouillonen. Kog ternene møre i ca. 15 minutter. Tilsæt ærter (gem lidt til pynt), Møllerens gule ærter samt sødmælk. Kog i 6-10 minutter. Blend dernæst suppen til den er cremet og smag til med salt, peber og cayennepeber.

Skær pølserne i tern og steg dem på en pande til de er sprøde.
Skær det andet løg i tern og steg sammen med pølserne de sidste minutter.

Server suppen rygende varm med det sprøde pølsefyld og ærter som topping.

TIP: I stedet for chorizopølserne kan der anvendes to frankfurtere skåret i bidder.

Mulligatawny suppe

Klargør grøntsagerne og hak løg, hvidløg samt ingefær fint. Skær tomaterne i små stykker. Smelt smørret i en stor gryde og rist spidskommen, koriander, sennepsfrø

Læs mere »

Oksehalesuppe

Få din Mesterslagter til at dele halerne i stykker. Vask dem grundigt og tør dem i et klæde. Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre

Læs mere »