Anderilette med appelsin

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Confiterede andelår fra din slagter
2 stk.
Andefedt
1,5 dl
Salt
Friskkværnet peber
Frisk timian
5 kviste
Appelsinskal af 1 appelsin

Brug to gafler til at pille kødet af andelårene med. Sørg for at trevle kødet godt igennem – brug gaflerne til at hive i hver sin retning, så kødet falder helt fra hinanden. Det skal blive til fine trevler. Rør andefedtet i kødet til en lækker konsistens, men gem lidt til at hælde på toppen. Smag til med appelsinskal, timian, salt og peber.

Put riletten i et glas med låg og hæld det gemte fedt på toppen. Sæt det i køleskabet. Riletten kan sagtens holde sig i to uger på køl, hvis du bruger rent service til at tage med og ikke stikker fingrene ned i glasset. Server eventuelt anderiletten med lækkert brød, sennep og cornichoner.

Langtidstegt andesteg

Tag indmaden ud og gem til saucen sammen med vingespidserne. Fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendig ved gumpen, og gem det til andebouillonen. Tør

Læs mere »

Juleskinke

Kom skinken i kogende vand. Lad den stå og småkoge i ca. 45 minutter til 1 time. Tag skinken op og rids fedtet i tern.

Læs mere »