Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Spoleben
4 stk.
Olie
2 spsk.
Skalotteløg
4 stk.
Æbler
3 stk.
Savojkål
½ stk.
Timian
5 g
Hvidløg
2 fed
Øl
½ stk.
Æbleeddike
½ dl
Lys kalvebouillon
½ liter
Bredbladet persille
1 bdt.
Sukker
Havsalt
Friskkværnet peber

Braiserede vikingekøller

Kom spolebenene i en stor sauterpande eller en stegegryde, og brun dem grundigt på alle sider i lidt rapsolie, og krydr med salt og peber. Skær skalotteløgene i halve, æblerne i kvarte, og savojkålen i grove stykker. Når benene er brunet, så tilsæt timian, hele fed hvidløg, skalotteløg, æbler og savojkål, og lad det brune med i yderligere 1 minutter. Tilsæt herfter øl, eddike og bouillon, lad det koge op, og skum så af for urenheder.

Læg låg på gryden, og sæt så gryden i en 180° varm ovn, og lad spolebenene braisere i ca. 45 minutter, slagteren har fortilberedt dem for dig. Vend benene rundt nogle gange under braiseretiden, så de bliver flot glaserede på alle sider.

Tag gryden ud af ovnen, og smag skyen til med salt, peber og evt. lidt eddike og sukker. Du behøver ikke at koge den yderligere ind – skyen er fin, som den er; ikke så tyk, men fyldt med kraft.

Servér spolebenene med hakket persille på toppen. De er dejlige med en rustik kartoffelmos og nogle sauterede grøntsager.

Biksemad

Skær de kogte kartofler i små tern. Skær kødet i tilsvarende små tern. Pil skalotteløg og snit dem fint. Steg løget let i smør eller

Læs mere »

Nakkesteg

Gnid salt ned mellem alle sværene. Kom et par laurbærblade og nelliker ned sammen med stegen – det giver ekstra smag til saucen. Brug så

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop