Cevapcici med ajvar og rå løg

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Hakket oksekød
300 g
Hakket lammekød
300 g
Stort løg
1 stk.
Fed hvidløg
4
Friskhakket persille
2 spsk.
Salt
1 tsk.
Friskkværnet peber
Stærk paprika
1 spsk.
Tabasco chipotle
2 tsk.

Tilbehør

Rødløg i grove tern
Ajvar
Fladbrød

Bland kødet i en skål og riv løg og hvidløg heri. Tilsæt alle krydderier og bland farsen grundigt. Undgå dog at overmixe – det giver en sej fars og nogle meget bastante cevapcici.

Det er bedst at bruge fingrene, så på med et par gummihandsker og få fingrene i farsen. Stil den færdigblandede fars på køl i mindst én time.

Tag farsen ud af køleskabet. Tag en portion fars ad gangen (cirka hvad der svarer til en mellemstor frikadelle) og rul den ud til en pølse, der er en anelse tykkere end en tommelfinger. Gentag processen indtil alt farsen er brugt.

Grill eller steg cevapcici ved høj varme til de er godt brune og har grillmærker på alle sider. De skal stadig være saftige i midten.

Server de grillede cevapcici med pitabrød, grofthakkede rødløg og ajvar.

Gullaschsuppe

Skær kødet i mindre tern på 2 cm. Varm smørret op og svits de hakkede løg og hvidløg til løgene er klare. Tag gryden af

Læs mere »

Pasta ai funghi

Klargør grøntsagerne og hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde både og peberfrugt i tynde strimler. Skær svampene i mindre stykker. Vend oksekødsstrimlerne i hvedemel

Læs mere »