Antal personer

Tid

2

Ingredienser

Côte de boeuf

Rub

Paprika
2 tsk.
Hvidløgspulver
½ tsk.
Chiliflager
1 knsp.
Spidskommen
1 knsp.
Grov sort peber
½ tsk.
Salt

Melonsalat

Galiamelon
1 stk.
Rucolasalat
200 g
Bocconcini (små mozarellakugler)
100 g
Friske brombær
100 g
Mandelsplitter
30 g
Loke ost fra Arla Unika
150 g
Friske basilikumblade
10 stk.

Dressing

Balsamicoeddike
1 spsk.
Ekstra jomfru olivenolie
1 spsk.
Saften af citron
½ stk.
Salt
Friskkværnet peber

Côte de Boeuf med melonsalat

Tag kødet ud af køleskabet ca. 1 time før stegning – så bøffen får en bedre temperatur inden tilberedningen.

Bland krydderierne sammen til en rub. Sørg for at overfladen på kødet er tør og gnid den godt med rubben.

Grill bøffen 4-5 minutter på hver side direkte over gløderne. Tag bøffen væk fra den direkte varme og læg låg på grillen.

Grill videre ved indirekte varme i ca. 5 minutter. Anvend et stegetermometer – bøffen er færdigstegt ved 54-56 grader i kernetemperatur. Lad den hvile i 5-10 minutter og drys med salt.

Melonsalat

Lave små kugler af melonen. Rist mandlerne på en varm pande til de er gyldne. Mix resten af salaten og pynt med toppe af Loke ost, basilikumblade og mandler. Bland dressingen og hæld den over salaten.

 

Johns stegeanbefaling

Bøffen skal opnå stuetemperatur før tilberedning. Bøffen steges eller grilles ved høj varme og vendes ofte, indtil den opnår en gylden stegeskorpe. Under stegningen krydres bøffen med flagesalt. Ønskes en rød bøf skal den have en kernetemperatur på 45 grader – mens den skal være 55 grader, hvis der ønskes et mediumstegt resultat. Efter tilberedning skal bøffen hvile minimum 5 minutter.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop