Klargør grøntsagerne. Hak kørvel groft og snit peberfrugt og løg fint. Skær svampe i små tern. Dernæst skal røremaskinen frem – det er den, der skal gøre det hårde arbejde. Kom det hakkede kød i en stor skål. Rør salt i kødet og lad det hvile i 15 minutter. På den måde opnås en god vandbindingsevne i pølsen. Strø mel ud over kødet, så det bliver godt fordelt.
Bland allehånde, muskatnød og peber sammen. Strø krydderiblandingen ud over kødet, så det bliver godt fordelt. Slå æggene ud og kom det i kødet og dernæst løg. Rør farsen godt sammen.
Tilsæt lidt kold suppe lidt ad gangen og rør det ind i farsen. Den skal have en glat overflade og være blød som frikadellefars. Lad den hvile i køleskabet i minimum 10 minutter. Svampe og peberfrugt ristes dem på en varm pande i ca. 3 minutter. Lad blandingen køle helt ned, inden det kommes i kødet og blandes godt.
Sæt tarmen på pølsehornet på røremaskinen. Hæld farsen i røremaskinens tragt og start den. Sørg for at der ikke er lufthuller i pølsen, når farsen stoppes i tarmen. Når al farsen er ude af kødhakkeren, skæres tarmen over. Slå en knude på den. Prik med en nål på de steder der er lufthuller i pølsen. Fyld en gryde med 3-4 liter vand og læg medisteren i vandet. Bring vandet i kog. Når vandet koger, tages gryden af blusset. Lad pølsen stå i vandet i ca. 5 minutter og medisteren er klar. Tag den op af vandet – og tør med papir. Varm en pande op ved middelhøj varme og kom smør på. Når smørret er brust af, lægges medisteren på.
Steg i ca. 10 minutter på hver side ved middel varme til der er kommet en god stegeskorpe.
Server med sauterede grøntsager – peberfrugt, bladselleri og gulerod. Eller server på klassisk vis med rugbrød, rødkål og surt.