Krydderiblanding:
Rist peberkornene på en tør stegepande ved middel-lav varme i et minuts tid. Ryst panden af og til. Sammen med de øvrige ingredienser hældes peberkornene i en krydderi- eller kaffekværn. Kør til det bliver til pulver.
Landpaté:
Forvarm ovnen til 160°C. Hæld vand i en dyb bradepande (skal være større end formen til patéen) til et par centimeter under kanten. Sæt den ind i ovnen og lad vandet blive varmt.
Stil leveren i fryseren til afkøling i ca. 20 minutter. Hak svinekødet groft på en kødhakker (9 mm hulskive). Bland det med 1/3 af det hakkede svinekød med lever, løg, hvidløg, salt, peber og ca. 1-2 teskefulde af krydderiblanding.
Hak lever/kødblandingen gennem kødhakkeren (3 mm hulskive). Bland med det resterende grofthakkede svinekød. Sæt blandingen på køl til den er grundigt afkølet (ca. 20 minutter). Rør mel, æg, fløde og brandy sammen og vend det dernæst i kødblandingen sammen med pistacienødder og skinke i små tern. Rør det hele grundigt sammen til en ensartet masse – brug eventuelt en røremaskine.
Smør en 1,5 liter terrineform eller en brødform med rapsolie og for formen med baconskiverne. De skal hænge ud over kanten, så de også kommer til at dække det øverste af patéen. Fyld formen med patéen og sørg for der ikke er lufthuller i farsen. Fold baconenderne ind over patéen, så de mødes ovenpå. Stil formen ind i vandbadet, så vandet kommer op ad siderne (ca. 1 cm fra kanten). Kog 60-70 minutter eller til patéen har en kernetemperatur på 63-65°C.
Når formen er kølet lidt af, kommes der vægt på patéen. Læg husholdningsfilm hen over og skær et stykke pap som er lidt mindre end formen. Placer fyldte dåser eller andre tunge genstande på toppen. Stil patéen på køl, indtil den er gennemkølet. Fjern vægt og pap.
Ved servering skæres den i skiver og serveres med cornichoner og/eller løgchutney.