Antal personer

Tid

Ingredienser

Hakket oksekød
600 g
Salt
1 tsk.
Feta
100 g
Friskhakket persille
2 spsk.
Fed hvidløg
2
Løg
1 stk.
Olivenolie
1 spsk.
Træspyd
Olie til stegning
Sort peber
1 tsk.
Salt
1,5 tsk.
Tørret koriander
½ tsk.
Oregano
½ tsk.
Timian
½ tsk.
Rosmarin
½ tsk.
Salvie
½ tsk.

Græske grillspyd

Hak løg og hvidløg fint. Rør oksekød og salt godt sammen. Smuldr fetaen så der ikke er nogle klumper i, og få det arbejdet ind i farsen. Kom resten af ingredienserne i (inkl. olie) og rør til farsen er samlet og blank. Rul farsen ud til nogle lange pølser og stik et spyd ind i midten fra den ene ende.

Steg dem på en pande eller på grillen til de er færdigstegte med en dejlig stegeskorpe.

Fra Grækenland har vi fået inspiration til denne ret. Det er den græske udgave af frikadeller – eller Keftedes som de hedder på græsk. Klassikeren som de fleste danskere har haft fornøjelsen af at smage under de varme himmelstrøg sydpå. De er voldsomt populære i Grækenland, især når de serveres med tzatziki.

Tzatziki

Del agurken på langs og skrab de bløde kerner ud. Riv agurken på et groft rivejern og kom det op i en si. Drys med

Læs mere »

Rørt tatar

Rør alle ingredienser sammen og server straks sammen med sammen med pommes frites eller ristet brød. Top eventuelt med friskrevet peberrod og estragonmayonnaise som pynt.

Læs mere »

Gullaschsuppe

Skær kødet i mindre tern på 2 cm. Varm smørret op og svits de hakkede løg og hvidløg til løgene er klare. Tag gryden af

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop