Gule ærter med nakke og kålpølse

Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Saltet nakkefilet
600 g
Kålpølser
400 g
Vand nok til at dække kødet i gryden
Gulerødder
200 g
Knoldselleri
150 g
Porre
1 stk.
Løg
2 stk.
Møllerens gule ærter
400 g
Laurbærblad
1 stk.
Salt
Hele peberkorn

Kom svinebryst eller nakkefilet i en gryde med ca. 2 liter vand, så det dækker kødet. Bring det i kog og skum suppen af.
Tilsæt hakket løg, laurbærblad, salt og peberkorn.
Kog nakkefileten 2 timer under låg ved svag varme (svinebryst i 1½ time). Kog kålpølserne med de sidste 15-20 minutter. Tag kødet forsigtigt op og læg til side. Si suppen og kom den tilbage i gryden.

I kogetiden skæres grøntsagerne i mindre stykker. Kog dem i den siede suppe ca. 12 minutter til de er møre. Kom møllerens gule ærter i suppen og kog videre i 5-10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Skær kødet og pølsen i skiver og server til de lækre gule ærter.

Gazpacho shots

Klargør grøntsagerne. Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Skræl agurken og skær den i mindre stykker. Kom agurk og de øvrige ingredienser i

Læs mere »