Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Høne
1 stk.
Hønsebouillon
8 dl
Salt
1 tsk.
Løg
1 stk.
Laurbærblade
2 stk.
Aspargessnitter
1 dåse
Grønne asparges
1 bdt.
Smør
50 g
Hvedemel
3 spsk.
Fløde
3 dl
Citronsaft
1 spsk.
Salt
Peber
Tarteletter
12 stk.
Frisk kørvel

Høns i asparges

Kog hønen i en gryde med hønsebouillon, salt og laurbærblade i ca. 50 minutter. Tag den op af gryden og gem kogevandet. Tag alle benene ud og træk skindet af. Brug gafler til at plukke kødet i strimler. Si bouillonen og gem 2-3 dl til saucen.

Hæld halvdelen af vandet fra aspargessnitterne over i bouillonen og kassér resten.

Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste ende af. Skær dem i små stykker og overhæld dem med kogende vand i en skål. Lad dem trække i 5 minutter og tag dem derefter op af vandet.

Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt bouillon med aspargesvand lidt ad gangen under konstant piskning. Slut af med fløden lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen igennem i 5 minutter. Tilsæt hønsekød, aspargessnitterne og grønne asparges. Lad det simre igennem i 5 minut. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Lun tarteletterne i ovnen ved 180°C i 4-5 minutter. Hæld fyldet i de lune skaller og pynt med plukket kørvel.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop