Kog hønen i en gryde med hønsebouillon, salt og laurbærblade i ca. 50 minutter. Tag den op af gryden og gem kogevandet. Tag alle benene ud og træk skindet af. Brug gafler til at plukke kødet i strimler. Si bouillonen og gem 2-3 dl til saucen.
Hæld halvdelen af vandet fra aspargessnitterne over i bouillonen og kassér resten.
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste ende af. Skær dem i små stykker og overhæld dem med kogende vand i en skål. Lad dem trække i 5 minutter og tag dem derefter op af vandet.
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt bouillon med aspargesvand lidt ad gangen under konstant piskning. Slut af med fløden lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen igennem i 5 minutter. Tilsæt hønsekød, aspargessnitterne og grønne asparges. Lad det simre igennem i 5 minut. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Lun tarteletterne i ovnen ved 180°C i 4-5 minutter. Hæld fyldet i de lune skaller og pynt med plukket kørvel.