Antal personer

4

Ingredienser

Hakket kalv og flæsk
500 g
Løg
1 stk.
Hvedemel
3 spsk.
Rasp
3 spsk.
Æg
2 stk.
Mælk
1,5 dl
Salt
1,5 tsk.
Peber
½ tsk.
Allehånde
½ tsk.
Nelliker
¼ tsk.
Revet muskatnød
1 knsp.
Smør
50 g
Rødkål
Rugbrød

Jule ”dunser”

Bland salt og kød sammen og rør til kødet begynder at blive ”sejt”. Riv løget og tilsæt sammen med mel og rasp. Rør 1 æg i ad gangen. Tilsæt mælken og krydderierne. Rør til farsen er blød og blank. Stil farsen i køleskabet i en time – hvorefter den tages ud ca. 10 minutter inden stegning.

Smelt smørret i en pande ved middel varme og steg dunserne til de har fået en lækker stegeskorpe og er stegt hele vejen igennem. Serveres lune eller kolde med rugbrød og rødkål. 

Slagterens tip!
Juledunserne kan sagtens steges i god tid inden julefrokosten. Når de er kolde, kommes de i fryseren. Tag dem op og lad dem tø op i køleskabet. Inden servering lunes de på panden i lidt smør.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop