Antal personer

Ingredienser

Svinelever
300 g
Spæk
200 g
Løg
1 stk.
Ansjoser
20 g
Hvedemel
40 g
Fløde
2,5 dl
Smør
30 g
Æggeblommer
2 stk.
Salt
2 tsk.
Peber
1 tsk.
Timian
1 tsk.
Allehånde
½ tsk.

Juleleverpostej med ansjoser

Hvis lever og spæk ikke allerede er hakket, skal det hakkes. Hak det evt. 2 gange hvis der ønskes en finere struktur i den færdige leverpostej. Ansjoser og løg hakkes meget fint – og blandes sammen med lever og spæk. Derefter tilsættes æggeblommer, salt, peber, allehånde og timian.

Smelt smøret i en gryde og tilsæt hvedemelet og rør til det er en fast masse. Derefter tilsættes fløde lidt ad gangen imens der piskes. Når flødesovsen er kølet af, røres den sammen med levermassen.

Kom herefter den færdige masse i alubakker eller i et ovnfast fad og bag dem ved varmluft

i 50-60 minutter i vandbad ved 180°C.

Leverpostejen kan sagtens forberedes i løbet af december måned. Opskriften følges indtil leverpostejsmassen er hældt i forme. Frys dem og på den måde har du på hurtig og nem vis en hjemmelavet leverpostej klar. Når den skal nydes, optøs den og sættes i ovnen som i opskriften. Nåede du ikke optøningen, så tillæg ca. 15 minutter til bagetiden.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop