Antal personer

Tid

Ingredienser

Svineslag
1 stk.
Stort løg
1 skiver
Salt
25 g
Grov sort peber
4 tsk.
Hvid peber
1 spsk.
Husblas
6 stk.
Persille
2 bdt.
Kødsnor

Stegt rullepølse med persille

Puds svineslaget af for løst fedt og skær nogle små ridser i kødet. Træk i kødet, så det får en firkantet form. Prøv at rulle slaget sammen for at se om det er lige tykt overalt. Læg slaget fladt på bordet og fordel et tyndt lag salt på hele overfladen – på begge sider. Kom godt ned i alle revner og folder. Læg det i en fad og sæt det på køl i 3 timer eller længere.

Børst saltet af og bred slaget ud på et bord. Hak løg i små tern, og drys dem ud over kødet sammen med hvid peber. Læg husblas på (eller drys med gelatinepulver) og drys med grov peber. Hak persillen groft og fordel over det hele. Der skal bruges en del, for det falder sammen, når det bliver varmt.

Slaget rulles godt sammen og snøres med kødsnoren. Start med at binde en fast knude og få snøren strammet hele vejen ned. Slut af med en 3 dobbelt knude.

Kom rullepølsen i et fad og kom vand i bunden af fadet. Tænd ovnen på 170°C og steg rullepølsen i ca. 1½-2 timer. Tag den ud af ovnen og kom den i en rullepølsepresser. Alternativt sættes den på køl i fadet – læg da noget tungt ovenpå. Husk at få samlingen nedad. Lad rullepølsen køle til dagen efter, hvor den har sat sig og gelatinen er stivnet.

 

Har du ikke en rullepølsepresser, så kan andet også bruges. Rugbrødsforme kan fint anvendes som alternativ til en rullepølsepresse. Læg den kogte eller stegte rullepølse i rugbrødsformen og læg et skærebræt med vægt henover som pres.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop