Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Julemedister fra slagteren
800 g
Hvidkål
½ stk.
Løg
2 stk.
Gulerod
1 stk.

Sauce

Sødmælk
½ liter
Smør
30 g
Hvedemel
3 spsk.
Revet muskatnød
1 knsp.
Salt
Peber
Frisk persille

Julemedister med stuvet hvidkål

Smelt smørret ved lav varme og lad medisteren ligge og blive varmet op stille og roligt.
Vend den hver 5 minut.

Efter 15-20 minutter skrues der lidt op for varmen, så der kan komme en god stegeskorpe på.
Skær et lille stykke af medisteren – og mærk om den er varm indeni.

Stuvet hvidkål:

Skær kålen i tynde strimler (½ cm), hak løget i grove skiver og riv guleroden.

Kålen kommes i en stor gryde med kogende vand og koger i 2-3 minutter.
Til den opbagte sovs smeltes smørret. Når det bruser kommes der mel i – rør til der ikke er flere melklumper. Hæld dernæst mælk i lidt ad gangen, mens der røres godt. Kog sovs op og juster tykkelsen med kogevand fra kålen. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Vend kål, løg og gulerod i saucen. Varm det i ca. 5 minutter og lad den stuvede hvidkål sætte sig.
Server med friskhakket persille til.

Surrib

Læg hele kødstykket i en gryde og dæk det med vand og eddike. Tilsæt peberkorn, laurbærblade og salt. Lad det simrekoge roligt under låg til

Læs mere »

Frikadeller

Den gode frikadelle – som vor mor lavede den Hvad er hemmeligheden bag den gode frikadelle? Og hvorfor er mors, mormors eller farmors frikadeller altid

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop