Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Butterdej
Kyllingefilet
250 g
Hønsebouillon
2 dl
Fløde
1 dl
Smør
10 g
Rødløg
1 stk.
Champignon
100 g
Frisk spinat
50 g
Aspargessnitter
½ dåse
Maizena
Æg til pensling
1
Mandelsplitter
2 spsk.
Brøndkarse

Julestang med kylling i asparges

Skær kyllingefileten i små tern og svits dem på en varm pande med lidt smør. Skær løg og champignon i tern og kom det på panden sammen med kyllingen. Steg det hele i 2 minutter.
Tilsæt hønsebouillon og lad det koge i 10 minutter. Kom fløden over og kog op. Jævn med maizena rørt ud i lidt koldt vand.
Sovsen skal være god tyk, så den ikke løber ud af stangen.
Tilsæt asparges og lad det det stå i 5 minutter ved lav varme. Smag til med salt og peber. Sluk for gryden og tilsæt spinat.

Placer butterdejen ud på et stykke bagepapir. Det skal dække 30 x 40 cm.
Skær 2 cm af lange ende og gem det til at pynte med. Læg fyldet på midten af dejen, så der er ca. 10 cm dej i hver side, og 2 cm dej i enderne, uden fyld. Træk de første 10 cm dej over fyldet og smør den med pisket æg. Træk den anden side over hele stangen lukker tæt om den smurte halvdel. Tryk samlingen og enderne med en gaffel så fyldet ikke løber ud. Brug det afskårne dej til pynt – lav fletninger, blade, roser eller andet for at pynte butterdejsstangen.

Pensl hele rullen med æg så den får en dejlig sprød skorpe.

Bag den i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter til butterdejen er sprød og lækker. Rist mandelsplitterne på en middelvarm pande til de tager farve og drys med lidt fint salt.

Pynt med brøndkarse og ristede mandelsplitter.

Karrysild

Rør en dressing af creme fraiche, lidt lage, mayonnaise, karry, gurkemeje og sukker. Hak kapers, cornichoner, løg og æble i små tern og vend det

Læs mere »

Ribbensteg

Tænd ovnen på 200°C varmluft. Læg stegen i midten af en bradepande med sværene nedad. Hæld kogende vand i bradepanden, så sværene er dækket. Sæt

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop