Kastanjesuppe

Antal personer

Tid

4
60

Ingredienser

Spisekastanjer
500 g
Stort løg
1 stk.
Fed hvidløg
2 stk.
Hønsefond
8 dl
Fløde
4 dl
Sherry
1 spsk.
Persille
1 håndfuld
Salt
Friskkværnet peber
Slagterbacon i tern
150 g

Flæk kastanjerne i halve og kog dem i ca. 8 minutter. Kom dem i koldt vand med det samme – herefter kan man smutte dem ud af skallen.

Skær løg og hvidløg i tern og steg dem i en gryde til de er klare.

Kom kastanjer og fond ved og lad det simre i 30 minutter til kastanjerne er møre.

Tilsæt fløden og kog det ind i ca. 10 minutter. Blend det til en fin suppe og hæld den gennem en sigte.
Smag til med sherry, salt og peber.

Drys med finthakket persille.

Steg bacontern sprøde og server til suppen sammen med noget godt ristet brød.

Efterårsmedister

Klargør grøntsagerne. Hak kørvel groft og snit peberfrugt og løg fint. Skær svampe i små tern. Dernæst skal røremaskinen frem – det er den, der

Læs mere »

Flæskesteg

Gnid sværen med salt. Sørg for at saltet kommer ned imellem sværene. Stik nelliker og halve laurbærblade imellem sværen. Læg stegen på en rist i

Læs mere »

Frikadeller

Den gode frikadelle – som vor mor lavede den Hvad er hemmeligheden bag den gode frikadelle? Og hvorfor er mors, mormors eller farmors frikadeller altid

Læs mere »