Antal personer

Tid

4

Ingredienser

Olie til stegning
½ spsk.
Skalotteløg
1 stk.
Fed hvidløg
1
Hønsefond
8 dl
Friskbælgede ærter
500 g
Lille bundt brøndkarse
1
Fløde
2,5 dl
Champagne
4 dl
Salt
Friskkværnet peber

Kold ærtesuppe med brus

Pil skalotteløget og skær det i tynde skiver. Hak hvidløget fint.

Varm olie op i en gryde og sauter skalotteløg og hvidløg til de bliver blanke. Tilsæt hønsefonden og lad det koge op. Tilsæt herefter ærterne og lad dem koge i et par minutter til de er møre. Tag lidt brøndkarse fra til pynt og hak resten groft. Sigt ærterne gennem en si over en gryde – og gem fonden.

Kom en del af ærterne i en blender sammen med en passende mængde brøndkarse til det fylder ca. 1⁄3 af glasset. Blend dem helt glatte ved at tilsætte fond. Fyld ikke for mange i ad gangen – den varme væske bevirker, at massen udvider sig kraftigt, når der blendes. Hæld for hver omgang suppen over i en skål. Rør til sidst fløden ud i de blendede ærter og sæt suppen i køleskabet.

Ved serveringen hældes der 1 dl champagne på toppen af suppen i hver tallerken.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop