Antal personer

4

Ingredienser

Hvidkål
600 g
Smør
70 g
Fløde
3 dl
Dijonsennep
1 tsk.
Nelliker
2 stk.
Salt
Sort peber

Medister

Julemedister fra slagteren
800 g
Smør
50 g
Sennep

Old school julekål med slagterens julemedister

Skær hvidkålen i grove stykker og kog dem møre i vand. Afdryp og damp hvidkålen tør i gryden. Kom dernæst kålen i et rent viskestykke og vrid, så alt vandet kommer ud (rul og saml enderne på viskestykket og drej hænderne hver sin vej, så alt vandet kommer ud).

Skær kålen i tynde strimler på et mandolinjern eller hak den gennem en kødhakker med en hulskive med store huller. Smelt smørret i en gryde uden det bruner og kom kål og nelliker heri. Varm op uden at kålen bruner.

Kom fløde ved – rør grundigt. Fortsæt til konsistensen er flot jævn. Smag til med dijonsennep, salt og peber. Ønskes der en mere julet smag, kan der tilsættes en knivspids kanel.

Kød:

Medisteren steges på en stor pande i smør, så den også bliver stegt op ad siderne. Brun først medisteren på begge sider, og lad den dernæst stege 20-30 minutter ved middel varme, til den er gennemstegt og gyldenbrun.

Skær medisteren i passende stykker og server med julekålen og sennep.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop