Skær hvidkålen i grove stykker og kog dem møre i vand. Afdryp og damp hvidkålen tør i gryden. Kom dernæst kålen i et rent viskestykke og vrid, så alt vandet kommer ud (rul og saml enderne på viskestykket og drej hænderne hver sin vej, så alt vandet kommer ud).
Skær kålen i tynde strimler på et mandolinjern eller hak den gennem en kødhakker med en hulskive med store huller. Smelt smørret i en gryde uden det bruner og kom kål og nelliker heri. Varm op uden at kålen bruner.
Kom fløde ved – rør grundigt. Fortsæt til konsistensen er flot jævn. Smag til med dijonsennep, salt og peber. Ønskes der en mere julet smag, kan der tilsættes en knivspids kanel.
Kød:
Medisteren steges på en stor pande i smør, så den også bliver stegt op ad siderne. Brun først medisteren på begge sider, og lad den dernæst stege 20-30 minutter ved middel varme, til den er gennemstegt og gyldenbrun.
Skær medisteren i passende stykker og server med julekålen og sennep.