Man kan ikke sige sommer og grillhygge uden også at sige hotdogs.
Hotdoggen er mere end bare et hurtigt måltid ved pølsevognen. Den er smagen af barndommen, skrub-af-maden efter en god fest, makkeren til den kolde øl på tribunen, nattens gastronomiske redning, og hverdagens lille luksus. Og selvom hotdoggen har sine rødder i Tyskland med den tyske frankfurter og wienerpølsen, så har vi i Danmark adopteret den ’varme hund’ som en af vores egne. I 1921 trillede Danmarks første pølsevogn ud på gaden i København, og siden da har brødet med pølsen haft en særlig plads i vores hjerter.
Alle kan lide en god hotdog. Spørger man den gængse dansker, hvad en rigtig hotdog består af, er svaret enkelt: en god sprød og saftig pølse i et blødt og let ristet brød, toppet med ketchup, sennep, remoulade, ristede løg, rå løg og skiver af syltet agurk. Kombinationen af det søde, syrlige, stærke og sprøde element, er noget vi danskere kan lide.
I takt med udviklingen og den stigende interesse for kvalitet, bæredygtighed og hjemmelavet mad, ser vi også hotdoggen i nye versioner. Pølser lavet af vildt, lam eller plantebaserede alternativer. Hjemmebagt brød, fermenteret topping og inspiration fra verdens køkkener, er blot et udkast af noget af det, du kan støde på rundt omkring i det danske land.
Spørger vi holdet bag We Meat, så er det vigtigste i en hotdog, pølsen. Den skal være af en ordentlig kvalitet, og skal have det rette knæk. Vi anbefaler også at man går efter en pølse med et højt kød- og fedtindhold, da det gør pølsen både sprød og saftig.
Spring ud i at lave din egen udgave af hotdoggen, men husk altid den gode pølse fra slagteren. Hos slagteren kan du både få den traditionelle wienerpølse, men også spændende udgaver med f.eks. chili eller ramsløg.
Del dine hotdogs med os ved at hashtagge #mesterslagteren på Instagram.
Hotdog
med miso mayo
Friteret løg
ærteskud
Hotdog
med Kimchi
ærtespirer
ramsløg
Hotdog
med zatziki
crudite
oregano
Hotdog
med chilipølse
remoulade
syltede løg
puffet flæskesvær
Hotdog
med surt
smoky chipotle
knust flæskesvær
citrus leaf
