Få mest smag ud af det hakkede kød

I mange opskrifter skal det hakkede kød brunes af, inden de øvrige ingredienser tilsættes – eksempelvis i en bolognese. Her er det hakkede oksekød en væsentlig del af retten, og skal derfor tilføre en masse smag. Du får mest mulig smag ud af det hakkede oksekød, hvis du får det brunet godt af. Og her er det altså ikke nok, at kødet blot skifter farve. Det skal gennemsteges og blive brunt, for først her frigives de gode smagsstoffer.

Det vigtigste er, at kødet steger – og ikke koger. Pas derfor på med at komme for meget kød på panden, for så vil panden blive kold, og kødet vil koge i stedet for at stege. Steg eventuelt kødet ad flere omgange. Det gælder i øvrigt ikke kun hakket kød – men helt generelt, skal du være varsom med, at panden ikke bliver for kold, når der skal brunes kød. Panden skal være godt varm, og så skal der hældes en smule olie på. Herefter fordeles kødet på panden. Lad være med at røre i det hele tiden. Det skal have lov til at få en god stegeskorpe inden, der vendes rundt. Der vil komme lidt væske under stegningen, det skal blot have lov til at fordampe, men det er vigtigt, at stegningen fortsætter efterfølgende. 

Når kødet efter 5-10 minutter dufter dejligt af stegt kød, så er det klar til de øvrige ingredienser. Det betaler sig at være grundigt i processen med at brune kødet (det gælder alt kød, der skal brunes), for smagen bliver i sidste ende så meget bedre. 

Når mad smager af mere, bliver vi hurtigere tilfredsstillet – og behøver derfor ikke spise så store mængder.

Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop