Gode oste til pizzaen

Provolone

En halvfast ost med en nøddeagtig smag og en cremet konsistens. Den er nem at rive og har en rigtig god smelteevne, men den bliver ikke så gylden i overfladen. Provolone udvikler en mere og mere skarp smag, efterhånden som den lagres, og det er en meget tør ost sammenlignet med mozzarella. 

Osten kan sagtens anvendes alene på pizzaen, men den er også yderst velegnet til at blande med mozzarella. De er gode hver for sig, men fantastiske sammen – du får en gyldenbrun overflade fra mozzarellaen samt den lækre, bløde konsistens fra Provolone. Start med lige dele mozzarella og Provolone og eksperimenter derfra.

Mozzarella

Mozzarella har ideelle smelte- og strækkeegenskaber. Den er formidabel til at brune og boble uden at brænde, mens pizzaen bager. Med hensyn til smag er mozzarella mild, men den er stadig tilstrækkelig til at stå som en perfekt smag. Mozzarella er den perfekte ost til din pizza – og er da også den mest almindelige ost på pizzaer verden over. 

Gå efter en mozzarella med lav fugtighed – da den opfører sig bedst på pizzaen. Bruger du frisk mozzarella skal den drænes i 20-25 minutter, inden den rives i mindre stykker. Ellers vil den tilføre for meget væske til pizzaen. Lad være med at anvende forrevet pizzaost a la mozzarella, da den kartoffelstivelse, der er tilsat for at forhindre strimlerne i at klistre sammen, forhindrer osten i at smelte til et glat lag.

Parmesan

Tørret og revet parmesan er meget almindelig som drys over pastaretter, men osten er også fremragende som en ekstra smagsgiver på den færdigbagte pizza. Smagen er kraftig og nøddeagtig, hvorfor revet eller høvlet parmesan bør bruges i mindre mængder for ikke at blive for dominerende.

Den bør ikke blandes i en osteblanding, og på grund af denne osts delikate smag og tørhed, bør den aldrig bages i ovnen. Når oste som parmesan udsættes for varme, ødelægges deres delikate umamismag. Brug i stedet parmesan som pynt på de færdigbagte pizzaer for at forstærke smagsoplevelsen

Ricotta

Ricotta er en blød og cremet italiensk ost med en mild og let sødelig smag. Den kan minde lidt om hytteost – blot er ricotta mere cremet og glattere i konsistensen. Dejlig forfriskende som pizzatopping. Du kan anvende denne ost alene uden andre oste, eller den kan mikses med mozzarella. 

Det er fantastisk at smøre ricotta på pizzaen som sauce til en hvid pizza, men den er også virkelig lækker på en tomatsauce-baseret pizza, hvor du vil få en overraskende cremethed, da osten holder konsistensen under tilberedningen uden at blive trævlet eller blød.

Cheddar

Cheddar, der er en fast modnet ost, er en undervurderet ostemulighed for pizzaelskere. Bedst er den i kombination med mozzarella og andre oste – den er ikke så anvendelig alene, idet den ikke håndterer høj varme særlig godt. Den rige og ofte syrlige smag af cheddar er rigtig god til pizza, hvis den er afbalanceret med en anden smeltende ost.

Tilføj derfor cheddar til pizzaen som et supplement til mozzarella. En ung cheddar har en forholdsvis god smelteevne og er både smagfuld og blid. Hvis din pizza gerne må smage af lidt mere så prøv at toppe den med en lagret cheddar, der er mere smuldrende, får en let knasende struktur og har lidt mere smag. Med den lagrede cheddar bliver ostekombination knap så smeltende og boblende.

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop