Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod. Den kan købes frisk, men pas på ikke at forveksle den med ingefær. Gurkemeje kan sagtens bruges i rå form, men den fås også som stødt krydderi, hvor den nemt kan forveksles med karry af udseende. I stødt form bruges gurkemeje ofte i asiatiske og mellemøstlige retter. 

Gurkemeje har en meget neutral smag med en træagtig og let bitter undertone. Den er ikke så anvendelig alene, og derfor kombineres den ofte med andre krydderier, så de understøtter hinanden og giver en god balance og smag til retten. Desuden er gurkemeje uundværligt i en karryblanding. 

Gurkemeje kaldes også for indisk safran, og er nok også det mest brugte krydderi til at erstatte den dyre safran. De har det samme gule skær – men smagsmæssigt lever gurkemejen ikke op til safran. 

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop