Jul med Peter Ingemann

We Meat har været en tur i det idylliske Sejs lige uden for Silkeborg. Med en fantastisk udsigt over Julsø bor Peter Ingemann, og han har inviteret os inden for til en snak om julen.

Peter starter med at slå fast at han er et rigtigt julehygge-menneske. Sådan har det dog ikke altid været.
Som stor teenager og en årrække frem sagde julen egentlig ikke Peter det store. Men så fik han børn og så voksede julen mere og mere. I dag elsker han juletiden og glæder sig hvert år til at julepynten og de gode juleøl kommer frem. Peter smiler over hele hovedet og siger, at så bliver han rigtig juleglad. Juletiden starter omkring 1. december, hvor familien pynter hjemmet. For cirka 10 år siden kom der er en ny tradition ind i huset. Peter fortæller, at her købte nemlig han et kunstigt juletræ. Et rigtig flot og smukt et af slagsen. Der er kunstig sne på træet og så er det fyldt med små led-pærer. Peter udtrykker, at han er rigtig glad for træet – og han er også rigtig glad for, at man med det samme på grund af sneen kan se, at det er kunstigt, for man skal ikke tro at det er et ægte træ. Familien pynter træet juleaftensdag, og al pynten pakkes væk igen den første weekend i januar. 

Og hvordan er det så med julens traditioner – bærer Peter dem med fra barndomshjemmet? Både og fortæller han – omkring maden juleaften er det svært ikke at bære en tradition videre, da menuen jo i mange familier har været ret fast gennem flere generationer. Peter fortæller, at han på sin fars side er ud af en slagterfamilie, og derfor var der i barndomshjemmet rigeligt med kød på bordet i julen. Juleaften blev fejret med både and, gås, flæskesteg og medister og så selvfølgelig det klassiske tilbehør. Der skulle ikke mangle noget. I dag er flæskestegen og medisteren droppet, og familien Ingemann er mest til andesteg. 

“Der hører tre vigtige ingredienser til en rigtig jul. Rigeligt kød, masser af dejlig rødvin og lækre juleøl. Hvis én af de tre ting mangler, så bliver det ikke rigtig jul.”
– Peter Ingemann

Til gengæld er der stadig rigeligt kød. Peter står selv i køkkenet juleaften, og der skal være kød nok, så der steges gerne et par ekstra ænder. Så er der også lidt til næste dag smiler Peter.
Sammen med anden serveres det klassiske tilbehør – og så selvfølgelig en rigtig lækker vin. Peter bruger gerne lidt ekstra på julevinen, og han kan rigtig godt lide en god og kraftig amarone til andestegen. 

Snakken falder på, hvilken udskæringen af anden der er favoritten. Det er faktisk ikke så svært, fortæller Peter, for han kan lide det hele. Og med rigelig and, så er der altid de stykker, som gæsterne om bordet gerne vil have. Faktisk røber Peter, at han ofte kommer til at hapse lidt allerede i køkkenet under tilberedningen. Han steger indmaden fra anden med eller bruger den til saucen – men grinende afslører han, at i køkkenet inden servering forsvinder noget af den indmad på mystisk vis.    

Det var maden – og den er selvfølgelig vigtig. Men hvordan er det ellers med traditioner omkring julen? Peter afslører, at han faktisk ikke er så meget til julefrokoster. Han deltager i én om året – og den er helt fast. I juledagene hvor mange rejser land og rige rundt til venner og familie, vil Peter helst være hjemme med den nærmeste familie omkring sig. Han elsker at hygge sig med sin kone og deres to døtre.
Døren er åben og den øvrige familie er selvfølgelig velkommen.
Men Peter og familien bliver helst hjemme. Lige sådan forholder det sig juleaften, og på den måde bliver hjemmet nogle år fyldt med forældre, søskende, nevøer og niecer, mens familien Ingemann andre år blot har været sig selv. Og begge dele passer Peter rigtig godt – han nyder tiden med familien og nyder det hjemlige frirum som juledagene bringer med sig.  

Peter slutter vores julesnak af med nogle gode juleråd til alle os danskere. Tag det helt roligt og kom ned i tempo – og hyg jer i julen med de mennesker, der betyder mest for jer.

Julefrokost

Når det kommer til de danske juletraditioner, er julefrokosten et uundgåeligt fænomen. Det er en begivenhed, der bliver holdt både sammen med venner, familie og

Læs mere »

Jul med traditioner

Flæskesteg, grisekød og and til jul er for mange en tradition på linje med juletræet, adventskransen og kalenderlyset. Men har det altid været sådan –

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop