Karbonader eller krebinetter?

Forskellen på de to ”bøffer” har gennem tiden givet anledning til megen snak om den dejlige klassiske ret – men sikkert også en diskussion. Mange har nemlig en opfattelse af, hvorfor karbonader og krebinetter kaldes for, hvad de gør. En teori går på, at sjællændere og fynboer spiser krebinetter, mens jyderne spiser karbonader. En anden teori går på, at der reelt er forskel på de to bøffer. Karbonaden er lavet af rent kød – mens krebinetterne er lavet af en rørt fars. Uanset navn så formes karbonader og krebinetter begge to af friskhakket fars. Enten af ren gris, eller af kalv og flæsk. De paneres og steges på panden i smør eller margarine. Det traditionelle tilbehør er stuvede ærter og gulerødder. Det er en klassisk dansk ret, der aldrig går af mode. Og så smager karbonader eller krebinetter bare bedst, når de er lavet af friskhakket kød.

Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop