Koriander

Koriander er en speciel krydderurt – enten elsker man den, eller også kan man ikke fordrage krydderurtens særegne smag. De meget smagfulde blade har en aroma og smag som minder om parfume. Hvis du er til asiatisk mad, er du sikkert en af dem, der elsker smagen af koriander – østens svar på persille.

De tørrede frø er derimod en noget anden smagsgiver. De friske blade af koriander og de tørrede korianderfrø er meget forskellige i smagen, og derfor kan de heller ikke erstatte hinanden i en opskrift. Frøene stødes og anvendes som krydderi i gryderetter, marinader og dressinger. De har en mere dæmpet smag med en mild citruslignende smagsnuance. I krydderiblandinger er koriander med til at give en fyldig aroma.

Koriander bliver hyppigt brugt i det thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske køkken. Den er perfekt at blande med hvidløg, chili og ingefær. De mere søde krydderiblandinger fra Nordafrika indeholder næsten altid korianderfrø.

Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop