Selvfølgelig skal der ost på en pizza – det kan de fleste af os heldigvis blive enige om. En fantastisk sprød og lækker pizza med masser af smag og masser af god ost. Men hvilke typer ost er egentlig egnede til pizzaen?
We Meat har allieret sig med en ostehandler, og der er nogle få fif, der er gode at kende, når der skal vælges ost til pizzaen – herunder smeltning, smag og farve. Oste med forskellig smag og konsistens tilfører hver sit touch. Lav den bedste hjemmelavede pizza med den rigtige ost eller endnu bedre – den rigtige ostekombination. To typer oste bidrager med forskellige kvaliteter, der sammen skaber det perfekte resultat.
At vælge den bedste ost eller en kombination af oste til din pizza afhænger af et par faktorer:
Evnen til at smelte
Smeltet, elastisk ost er et must-have på pizza. Den mest brugte ost på pizza er mozzarella, fordi den smelter uden at blive klumpet. Oste såsom feta, halloumi og lagret gouda er velsmagende toppings, men de smelter ikke nær så godt som mozzarella.
Ostens smag
Mens mozzarella er fantastisk til at smelte, har den en mild smag sammenlignet med nogle andre oste. Derfor kan det i mange tilfælde være optimalt med en kombination af mozzarella og andre oste.
Ostens farve
En god pizza skal være dækket af gylden, boblende ost. Mozzarella vinder igen her, fordi den let bliver gylden. Andre pizzaoste har ikke den samme evne til at blive gylden.