Sort peber

Peber er en af grundstenene i vores madlavning, hvor den bedste pebersmag opnås, hvis maden krydres med friskkværnet peber. Sort peber har en meget karakteristisk og aromatisk smag, der nemt kan blive overdøvende på grund af den intense smag. Hvid peber er mere rund og varm i smagen, og ikke nær så karakteristisk som den sorte udgave. 

Peberkorn gror i klaser på den tropiske slyngplante Piper nigrum – og det er alene modenheden af kornene, der afgør farven på peberkornene. Til den sorte peber bliver kornene plukket før modning og tørret i solen. Det er netop denne proces, der giver kornene deres velkendte sorte farve og indtørrede form. Til den hvide peber plukkes kornene efter modning, og det yderste lag fjernes, så der kun er kernen tilbage. Denne tørres, og processen er med til at give den hvide peber en mindre brændende eftersmag.

Af hensyn til madens udseende anvendes sort peber mest i mørke retter. Friskkværnet hvid peber anvendes i lyse retter og i marinader, hvor man ikke ønsker, at peberet skal kunne ses. De to slags pebre kan for det meste godt erstatte hinanden i madlavningen.

Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop