Spidskommenfrø vs. kommenfrø

Kommen og spidskommen er to forskellige krydderier med lignende navne, men udover at de begge to er en del af skærmblomstfamilien, så har disse to krydderier ikke meget med hinanden at gøre. Selvom smagene har nogle ligheder, er det vigtigt at skelne mellem de to krydderier, da de har forskellige smagsnuancer og dermed anvendelsesmuligheder. 

Kommenfrø smager aromatisk og skarpt – en varm og let sødlig smag med en antydning af citrus og en let pebret undertone. Frøene bruges både i europæisk og mellemøstlig madlavning, hvor de tilføjer smag til brød, supper og gryderetter. Vi kender også kommenfrø fra oste. 

Spidskommenfrø har en stærkere og lidt mere bitter smag sammenlignet med kommen. Krydderiet er ikke så skarpt men lidt sødere og mindre citrusagtigt. Det anvendes mest i mad, som traditionelt krydres meget, og det er en integreret del af mange køkkener over hele verden – især i mellemøstlig, indisk og mexicansk madlavning. Det bruges også i krydderblandingen til karry.

Gurkemeje

Krydderiet, der er kendt for sin karakteristiske gylden-gule farve, stammer egentlig fra en lillebitte rod.

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop