En svensk juletradition 

Julen består af traditioner, og for de fleste er julemaden en af de vigtigste traditioner. Sådan er det i Danmark – og sådan er det også i Sverige. 

Svenskerne går mindst lige så meget op i julemad og jule-frokoster som danskerne. I broderlandet hedder det blot ikke frokost, men julbord. Og præcis ligesom danskerne holder arbejdspladser, familier og venner et overdådigt julbord med traditionelle retter og godt med snaps og gløgg. 

Nogle retter skal være at finde på julebordet, for at det er rigtigt, og for at den rette stemning kan indfinde sig. En af de mest traditionelle og elskede retter på julebordet i Sverige er juleskinken. Smukt stegt med en gyldenbrun yderside og en perfekt lyserød inderside. Flot ser den ud, når den bliver placeret midt på det veldækkede bord. Et svensk julebord er ganske enkelt ikke komplet uden en hjemmelavet juleskinke. Kødet skæres i tynde skiver og spises med sennep – enten som det er eller som pålæg på knækbrød. 

Den svenske juleskinke er hovedretten på julebordet i Sverige, men også herhjemme kender vi den som en klassisk ret, der bliver serveret i juledagene. Men i modsætning til den fordanskede udgave i form af den glaserede Bayonneskinke er svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. I Danmark er der tradition for at servere stuvet grønkål til skinken. 

Du får her opskriften på den svenske udgave – en lækker saftig skinke med en dejlig skorpe af sennep og mørk farin. Vi foreslår, at skinken bestilles/købes færdigsaltet. Du kan naturligvis også tilberede den helt fra bunden. Så skal du blot købe en fersk skinke hos din Mesterslagter og dernæst salte den selv. 

Julefrokost

Når det kommer til de danske juletraditioner, er julefrokosten et uundgåeligt fænomen. Det er en begivenhed, der bliver holdt både sammen med venner, familie og

Læs mere »

Jul med traditioner

Flæskesteg, grisekød og and til jul er for mange en tradition på linje med juletræet, adventskransen og kalenderlyset. Men har det altid været sådan –

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop