I dagens Danmark er fars ikke bare fars. Vi kan som forbrugere i dag blandt andet købe plantefars og gaspakket fars. Men for os er fars friskhakket kød uden tilsætning. Oplev en unik friskhed og kvalitet med det friskhakkede kød fra Mesterslagteren og skab mindeværdige måltider med den friske smag af kvalitetskød.
Der var engang hvor alt fars var friskhakket – og dermed havde en meget begrænset holdbarhed. Sådan er det faktisk stadig hos Mesterslagteren. Her har valget af råvarer, kvalitet og friskhed nemlig ikke forandret sig. Her bevarer kødet sin naturlige saftighed og smag. Vi gør som vi altid har gjort – og det bliver vi ved med. Vi hakker vores kød flere gange dagligt, så du altid er sikker på helt friskhakket kød. Vi ved, at høj kvalitet aldrig går af mode. Vi sorterer kødet, og vi ved, hvordan den bedste fedtmarmorering skal være. Hos os kan du naturligvis få informationer om, hvilken udskæring der er anvendt, samt hvor den stammer fra. Desuden kan du altid bestille lige præcis den udskæring, som du gerne vil have dit hakket kød af – uanset om du ønsker magert oksekød, saftigt svinekød eller en kombination, er mulighederne uendelige. Og ønsker du kødet hakket mere end én gang, så klarer vi også det. Vi er her for at opfylde dine specifikke ønsker. Og så hakker vi selvfølgelig kun den mængde, der er brug for.
Du kan som et alternativ også købe en specifik udskæring med hjem, og så selv hakke kødet på din egen kødhakker. Husk at der skal en skarp kniv i maskinen, så kødet ikke blot moses igennem. Desuden skal kødet være helt friskt og komme direkte fra køl. Og så er det selvfølgelig væsentligt at vælge kød af høj kvalitet, uanset hvilken type kød du foretrækker, og desuden at håndtere det korrekt under tilberedningen. Husk at fjerne sener, grove hinder og overflødigt fedt, inden du hakker – eller få din slagter til at gøre det. Når du hakker dit kød selv, har du mulighed for at komme krydderier, løg eller andre smagsgivere med i hakkeprocessen.
Der kan benyttes flere udskæringer til hakket kød, og det er i denne udvælgelse, at kødets fedtprocent kommer til udtryk. Hakkes okseklumpen giver det en blød fars uden særlig meget fedt, men er det derimod tykkammen, der anvendes, så giver det en lidt højere fedtprocent. Det samme gør sig gældende for svinekødet. Hakkes skinken bliver farsen meget mager, mens eksempelvis nakkefilet resulterer i en højere fedtprocent. Det vigtigste er, at kødet er afpudset, og at det har en god naturlig fedtmarmorering, da den type fedt er med til at give smag til den færdige ret.
Friskhakket okse- og svinekød har en vidunderlig duft at frisk kød. Det har en rigtig lækker konsistens, og så har det en helt fantastisk smag af kød. Allerede når du begynder din tilberedning, kan du både dufte og mærke en forskel. Friskhakket kød dufter af kød, og konsistensen er blød, og kødet er let at bearbejde. Bøfferne er nemme at forme, og det er let at røre en fars, da kødet naturligt deler sig. Tag gerne kødet ud af køleskabet en halv times tid inden brug, så det får lidt temperatur – på den måde får du et meget bedre resultat. Når dine frikadeller eller din bøf er klar til servering, vil du få en oplevelse af, at smagen er som dengang, hvor vi altid brugte friskhakket kød. Smagen er nemlig rigtig lækker – kødet smager af kød!
Læs her slagterens tip til hvordan du får mest smag ud af det hakkede kød