Grillmåltidets finale

Når grillen tændes rundt om i de danske haver, så er der særligt ét element, der er vigtigere end alt andet. Grillpølsen! Den er stadig danskernes absolut foretrukne valg, når der skal hygges med grill på de lange og lyse sommeraftener.

Hvad er hele grillaftenen værd, hvis der ikke som afslutning på måltidet ligger en flok lækre grillpølser på den varme grillrist?
Gode pølser er nemlig selvskrevne til en god grillaften. Uanset hvordan vi end vender og drejer vores opfattelse af sommerens udeliv, så er et af de helt store og årligt tilbagevendende kulinariske højdepunkter naturligvis grillpølsen.

Grillpølsen, som ofte er finalen på en forrygende middag, skal naturligvis være en god en af slagsen. Gode pølser er lig med godt håndværk og gode råvarer. Når der er kræset for både opskriften, den spisemæssige oplevelse og selve håndværket bag produktionen af pølserne, så kan det både ses, mærkes og især smages. 

En god grillpølse skal være sprød, fast og smage af kød og krydderier. En pølse, der er sej i skindet, er ikke lækker – og derfor må pølsen ikke være i proteintarm. Den skal være i lamme- eller svinetarm.

På den måde sikres det rette knæk og den lækre sprødhed. Pølsen skal naturligvis have et højt kødindhold – og det skal være kvalitetskød, for så bliver den rigtig lækker. Og så skal den naturligvis være saftig. Fedt hører også hjemme i en grillpølse – men det skal være perfekt afstemt, ikke for meget men bestemt heller ikke for lidt. Fedtet er nemlig også med til at give den helt rette konsistens, smag og sprødhed. 

Hos Mesterslagteren har vi mange forskellige grillpølser – og der er helt sikkert en variant, der passer til din smag. Vores grillpølser er naturligvis fremstillet af kvalitetskød, og der er kræset for det gode håndværk, når pølserne bliver produceret i eget pølsemageri. Der er pølser krydret med chili, hvidløg, ramsløg, løvstikke eller noget helt femte. Og så er der naturligvis også den klassiske frankfurter, grillmedisteren eller en almindelig wienerpølse. 

Kig forbi din Mesterslagter og bliv inspireret til lækker sommermad på grillen.

Grill den perfekte pølse

Det er ikke svært – men det kræver lidt forberedelse og tålmodighed at få perfekte grillpølser. Det vigtigste er, at de skal grilles ved jævn varme, og de helst ikke må sprække eller blive branket. Begge dele går nemlig ud over smagsoplevelsen. Hvis pølsen sprækker, løber noget af saften og dermed smagen ud. Pølsen sprækker, når væsken indeni begynder at koge. Tricket er derfor at få grillet pølserne, så de bliver varme hele vejen igennem – men at de netop ikke bliver for varme og dermed koger.

Du får den bedste grillpølse ved at grille dem over direkte varme uden låg. Indirekte varme med låget på får hurtigere pølserne til at koge, og dermed øges risikoen for, at pølserne sprækker. Husk god afstand til kul, briketter eller gasflamme, så varmen ikke bliver for intens.

For at få det bedste resultat skal pølserne først lægges på grillen, når kul eller briketter har afgivet den værste varme. De skal grilles nænsomt og vendes ofte. På den måde bevares saften og smagen i pølsen, og du får den lækre sprødhed i skindet, som sammen med saftigheden gør pølsen fantastisk.

Slagterens fif
Husk at pølser skal vendes med en pølsetang – brug endelig ikke en gaffel, der prikker hul på tarmen. Der skal heller ikke snittes eller prikkes hul i tarmen inden tilberedning – saften vil løbe ud af pølserne, og dermed forsvinder noget af den gode smag og konsistens.  

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop