Grovere grøntsager

Om vinteren skal vi have vintergrøntsager med flere fibre og gode vitaminer. Lige nu er særligt kål i sæson, og kål er en fantastisk spise, der kan nydes på et utal af måder gennem hele vinteren. Vi kan godt nok købe forskellige slags året rundt, selvom de er selvfølgelig bedst, når de er i sæson og er danske.

Kålen er både fyldt med masser af vitaminer, mætter godt og er en billig ingrediens. Der findes mange former for kål – rosenkål, spidskål, savojkål, grønkål, hvidkål, rødkål og blomkål. Selvom de er i samme familie, er de meget forskellige. Nogle er formet som kålhoveder enten i store eller små udgaver, og andre minder mere om et salathoved. Listen over vinterens mange kålretter er uendelig og indbyder til god spise i vinterklæder. Brug vinterens vitaminbomber i supper og simreretter eller server dem rå – uanset hvordan du tilbereder dem, vil de booste din sundhed gennem de mørke måneder. 

Det er især kål som hvidkål, grønkål og rødkål, der mætter i den kolde vintertid. De er smækfyldte med kostfibre, hvilket giver en rigtig god mæthedsfornemmelse. Derudover dækker kålen også en hel række mineraler og vitaminer, som vi har brug for, for at komme igennem vinteren. Kål indeholder nemlig både C- og D-vitaminer, som er dem, vi på anden vis får masser af i sommerperioden.

Vi giver dig her inspiration til brug af vinterens kål, men det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen.

Se sæsonens opskrifter her

Sund med kål

Siden vikingetiden har kål været en grundsten i den nordiske kost – og den har været særdeles vigtig for vores forfædres sundhed. Kål i alle

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop