Klassiske danske retter
Velkommen til vores opskrift med klassiske danske retter, også kendt som “mormormad”! Her dykker vi ned i det kulinariske univers af hjertevarmende og traditionsrige retter, der har været elsket af generationer af danskere.
Vores arkiv er en hyldest til de skønne smagsoplevelser, som vores bedsteforældre og oldeforældre har serveret ved deres køkkenborde i årtier. Her finder du en skatkiste af autentiske opskrifter, der har stået sin prøve gennem tiden og stadig vækker minder om barndommens søndagsmiddage og hyggelige familiefester.
Vi er sikre på, at du vil finde noget, der kan tage dig tilbage til de gode gamle dage. Lad os sammen udforske og bevare den kulinariske arv af danske mormorsmad og give klassikerne nyt liv i vores egne køkkener. Velbekomme!
Æbleflæsk med rugbrød og hjemmesyltede rødbeder
Læg skiverne af flæsk på en varm pande med olie. Steg ved middel varme til
Aspargessuppe
Skræl og skær de hvide asparges ud i mindre stykker. Damp aspargesene til de er
Bankekød med svampe og rodpuré
Klargør grøntsagerne og skær løg i skiver. Skær champignoner i små stykker. Vend kødskiverne i
Biksemad
Skær de kogte kartofler i små tern. Skær kødet i tilsvarende små tern. Pil skalotteløg
Brændende kærlighed med mos
Skær flæsk og bacon i små tern og steg dem på en varm pande til
Farserede porrer
Løg og hvidløg hakkes fint og alle ingredienser til farsen kommes i en røremaskine og
Forloren hare med bacon
Rør det hakkede kød godt med salt og peber. tilsæt havregryn, mælk og æg. Rør
Forloren hare med bacon, hasselback kartofler og vildtsauce
Kom kødet op i en skål og tilsæt salt. Rør farsen sej, så kødet binder
Frikadeller
Den gode frikadelle – som vor mor lavede den Hvad er hemmeligheden bag den gode
Grydestegt kylling med skysauce og agurkesalat
Agurkesalat: Skær agurken i meget tynde skiver eventuelt på et mandolinjern. Bland resten af ingredienserne
Gule ærter med nakke og kålpølse
Kom svinebryst eller nakkefilet i en gryde med ca. 2 liter vand, så det dækker