Forår i salatskålen

Forårets skønne grøntsager begynder så småt at pible op af jorden, og dermed begynder tiden med de lettere salater. Der er godt nok stadig mange lækre tilbehørsretter, der kan laves med rodfrugter og de forskellige slags kål, men foråret kalder nu engang på de lettere grønne salater, og når du skal vælge frugt og grønt til frokosten, mellemmåltidet eller aftensmiddag i foråret, er det en rigtig god idé at gå efter de råvarer, der er i sæson lige nu og dermed topper i kvaliteten.

Aspargesen er en rigtig forårsbebuder og en yndlingsspise hos rigtig mange. Nyd dem i store mængder når de danske af slagsen er her. Sæsonen er nemlig alt for kort. Grønne asparges kan spises som de er, som en lækker snack eller i salater. De er yderst anvendelige, og på grund af den sprøde konsistens tilfører de i rå eller let blancherede tilstand et lækkert knasende element i forårets salater. 

Rucolaen er noget af det allerførste, der spirer op af jorden i foråret, og er du så heldig at have salaten med den helt særlige smag i din køkkenhave, så har du måske allerede opdaget, at den er på vej. 

Lav en herlig salat hvor du bruger forårets lækre og sprøde grøntsager – spæde salater, radiser, asparges, nye kartofler eller gulerødder.

Se sæsonens opskrifter her

Østershatte & jordskokke

Østershatte:Østershatte er en storsvamp, der vokser vildt på træstammer. I de danske løvskove findes den fra midten af efteråret frem mod vinteren indtil den første

Læs mere »

Det grønne drys

Foråret er for alvor ved at bide sig fast, og med solens lys og varme, begynder naturens eget spisekammer at åbne sig op. På denne

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop