Ærter

En af sommerens lækrest grøntsager er de friske ærter. Og bedst er de, når de er friskplukkede. Hvis ærterne bliver for gamle, enten på planten eller efter plukning, bliver de blege i farven, melede og tørre, fordi sukkerstoffet bliver omdannet til stivelse.

Det er sommer i Danmark, når man kan sidde og bælge de grønne ærter og spise dem friske som en snack. De fleste børn er vilde med ærter og synes, at det er sjovt at åbne ærtebælgen og spise ærterne én efter en. De smager fantastisk. Slikærter, sukkerærter og den gode danske grønært har hver deres kvaliteter og anvendelses- muligheder.

Ærter er en af de ældste afgrøder, som fin- des. De har været dyrket i titusinder af år. Oprindeligt dyrkede man skalærter, som efterfølgende blev tørret. I 1600-tallet blev de grønne ærter, som vi kender i dag, al- mindelige at dyrke på vore breddegrader. Ærter mætter godt, fordi de har et højt ind- hold af proteiner og kostfiber. De danske sommerærter er en udsøgt råvare – de giver et dejligt pift til sommerens retter og salater.

Se sæsonens opskrifter her

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop