Kartofler

Nyopgravede kartofler er noget nær den største nydelse, der findes inden for grøntsager. De bringer gode minder med sig, og de smager af dansk sommer.

Lige netop nu er vi så privilegerede, at haverne og markerne bugner af de små lækre knolde. Nye kartofler er i princippet umodne, små og friskopgravede kartofler. De høstes med andre ord, mens de er i vækst. 

I Danmark har vi en lang tradition for at spise
kartofler – og der dyrkes da også enormt mange
forskellige kartoffelsorter hos de danske kartoffelbønder samt rundt om i de private haver. Nogle sorter er tidlige, andre sene, nogle er gule, andre blå eller røde – men fælles for alle er, at de smager fantastisk. Danskerne kartoffelforbrug er ikke tilnærmelsesvis, hvad det har været. Vi har taget alternativer som ris og pasta til os, og det er gået hårdt ud over kartoflens plads på middagsbordet.

Kartoflen indeholder mange gode egenskaber – den er fiberrig, indeholder vitaminer og så er den fattig på kalorier. Derudover er kartoflen en meget klimavenlig råvare, og den sunde knold kan bruges på mange forskellige måder lige fra den klassiske kogte kartoffel over grillede kartofler til en simpel kartoffelmad. 

De nye danske kartofler behøver ikke den store tilberedelse – de skal blot vaskes, koges perfekt, og nydes præcis som de er.

Tilberedning
Nyopgravede kartofler bør blot vaskes grundigt rene – men hverken skrubbes eller skrabes. De smager bedst med den fine hinde, der ligger om kartoflen. Kog dem i saltet vand, der smager af havvand, til de lige akkurat er møre.

Se sæsonens opskrifter her

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop