Majs

Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika og tilhører græsfamilien. Den kom til Europa i 1500-tallet. Det var oprindeligt meningen, at majs skulle bruges til dyrefoder, og det er der også sorter, der er mest velegnet til, men grøntsagen endte altså også med at blive en del af verdens kulinariske køkkener. Der findes forskellige sorter af majs, men det er sukkermajsen vi bruger som grøntsag.

Den klassiske tilberedning er kogte majskolber serveret med koldt smør, men grillede majskolber smager også skønt. Desuden kan kernerne skæres fri fra kolben og anvendes som løse majs.

Det er selvfølgelig de søde og saftfulde majskolber, der er bedst. De er modne og klar til at blive tilberedt, når toppen/ skægget på kolberne er brunt og tørt. Man kan eventuelt forsigtigt åbne bladene på en majskolbe og trykke let på en majskerne, hvis der pibler hvid saft ud, er majsen moden.

Se sæsonens opskrifter her

0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop