Efterårets pølser

Når sommeren og sensommeren går på hæld, og efteråret venter forude, så er vi mange, der så småt begynder at pakke grillen væk. Og sammen med den er det også slut med sommerens lækre grillpølser.

I efterårs- og vintersæson er det andre retter med pølser, der typisk står på menuen. Hos din mesterslagter vil du også opleve at sortimentet af pølser skiftes ud, så de typiske grillpølser erstattes af pølser, der er mere egnet som efterårspølser. Medisterpølsen kommer længere frem – for jo den har været der hele sommeren, men nu bliver det ligesom mere sæson for at spise medisterpølse. Derudover er der også andre pølser, der kommer frem i disken. Det kunne være kålpølsen – og i det hele taget er det de mere grove typer, vi ser i efteråret.  

Medisterpølse

Medisterpølse – eller blot medister – er en skandinavisk specialitet. Det er en tyk, krydret pølse af hakket svinekød i svinetarm. Betegnelsen kommer oprindeligt af met (et gammelt plattysk ord for grisekød) og ister (indvoldsfedt fra dyr).

Medisterpølsens konsistens er forandret gennem tiden. Pølsefarsen blev oprindelig hakket med kniv, men siden hen er den i højere og højere grad blevet hakket på maskine. Derved har den fået den lidt finere konsistens, som vi kender i dag. Almindelige og typiske krydderier i farsen er allehånde, nelliker, salt og peber. Medisteren tilberedes som en lang pølse, og skæres først ud ved servering. Medisterpølsen tilberedes, i modsætning til mange andre pølsetyper, ved først at blive kogt eller blancheret og dernæst stegt. 

Kålpølse

Kålpølser er en nationalspise syd for Kongeåen, men de er bestemt også populære andre steder i Danmark. Pølsen har ikke fået sit navn, fordi der er kål i – tværtimod. Derimod stammer navnet fra det tilbehør, pølsen typisk serveres sammen med. Kålpølsen smager fantastisk i selskab med en klassisk grønlangkål eller en stuvet hvidkål. Desuden smager den fortrinligt sammen med gule ærter, hvor den også afgiver en dejlig smag til suppen. 

Den grove pølse af okse- og svinekød er røget og stammer oprindeligt fra Tyskland. Vi skal ikke langt tilbage, før kålpølsen alene blev spist om efteråret og vinteren til de lidt tungere middagsretter – men nu spises den faktisk hele året rundt, fordi den også smager fantastisk efter en tur på grillen

Se sæsonens opskrifter her

Kastanjer

En af de første efterårsbebudere er kastanjen, og hvert år er det en glæde at gense de smukke chokoladefarvede frugter, når de falder af træerne.

Læs mere »

Røget hvidløg

Hvidløg er en grøntsag, der er meget brugt i det fransk køkken. Der kan købes røget, frisk, grøn, violet, lyserød, kæmpe og mange andre hvidløg

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop