Svampe i de danske skove

Lige nu er der sæson for at finde de lækreste svampe i de danske skove. Men inden du begiver dig ud på svampejagt, så husk at der er mange svampe derude, der ikke kan spises. Tag en svampebog med – og hvis du er i tvivl, så lad svampen stå. Du skal kun plukke helt friske svampe – og husk at de skal tilberedes inden, de spises.

Kantarellen er uden tvivl en svamp, vi alle kender. Det er en klassisk efterårssvamp, der smager fantastisk. Måske har du ikke selv været i skoven for at plukke kantareller, men så har du sikkert fået æren af at nyde, når andre har gjort arbejdet.

Kantarellen er forholdsvis let at genkende, og den har ikke umiddelbart nogle farlige forvekslingsrisici. Man kan kende kantarellen på dens behagelig frugtagtig lugt. Lidt ligesom en fersken eller abrikoser.

I gamle løv- og nåleskove findes de æggeblommefarvede kantareller i skovbunden – men husk at skoven skal være rigtig gammel, for kantareller vil nemlig have ældre træer og skovbund. Hatten er mellem 3 og 8 centimeter og har en bølget kant. De lamelagtige ribber er grove og løber ned ad stokken, som er kort og ofte bøjet. Svampene er lyse og faste i kødet.

Rå kantareller har en bitter smag, der forsvinder ved tilberedning.

De lækre svampe er attraktive – og har du først fundet et godt svampested, så lad være med at dele hemmeligheden med nogen. Kantarellerne kommer igen hvert år, så er stedet først fundet, så er der svampe år efter år.

Se sæsonens opskrifter her

Kastanjer

En af de første efterårsbebudere er kastanjen, og hvert år er det en glæde at gense de smukke chokoladefarvede frugter, når de falder af træerne.

Læs mere »

Efterårets pølser

Når sommeren og sensommeren går på hæld, og efteråret venter forude, så er vi mange, der så småt begynder at pakke grillen væk. Og sammen

Læs mere »

Røget hvidløg

Hvidløg er en grøntsag, der er meget brugt i det fransk køkken. Der kan købes røget, frisk, grøn, violet, lyserød, kæmpe og mange andre hvidløg

Læs mere »
0
    0
    Din kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop